vuur  auke's website vuurwerk
   
Menukaart

Introductie

Marine:

1958-1965

 Reünies

Musea

Veteranen

 Veteranencafé

Reizen en wonen:

Egypte

 Cabo Verde

Hobby's:

Mijn boeken

 Science Fiction


e-mail
e-mail



ganzeveer
Gastenboek



© Auke Timmerman 2010

Mijn eerste boek: "8 Landen, 100 Recepten"

Eén van mijn grote passies: Indisch eten. Bij de marine was het vaste prik. Elke maandag nassi goreng (en snert), elke woensdag rijsttafel. Salamat maken, eet smakelijk! In Nieuw Guinea, in het marinekamp Hollandia, was het zelfs elke dag raak. Onze kok ruilde de zoete Australische aardappels die we daar kregen altijd met de kok van de landmacht beneden in het Kloofkamp. Daar aten ze liever zoete aardappels dan rijst. Wat een boer niet kent ...  Thuis kookte ik af en toe ook wel eens Indisch, maar sinds mijn pensionering heb ik me echt op het koken gestort. En voor je het weet, ben je bezig alle recepten die je hebt verzameld te rubriceren en maak je een kookboek.De recepten zijn gerubriceerd naar land van herkomst; Nederland, Suriname en Indonesië. Plus landen waar we ooit op vakantie waren: Italië, Sri Lanka, Kaap Verdië, Frankrijk en Spanje. Bij elk land zijn persoonlijke notities en foto's geplaatst. Onze Roos siert de cover. Het boek is te bestellen of te downloaden bij www.lulu.com. Zoektermen "boeken" en "auke timmerman".  Je vindt daar ook mijn tweede boek.

Mijn tweede boek: "Bi der Bambrugh"

Het eerste hoofdstuk van mijn kookboek vertelt kort iets over Baambrugge, mijn geboorteplaats. Later kreeg ik het gevoel "dat zou uitgebreider moeten". In 2016 heeft dat geresulteerd in mijn tweede boek.
De eerste hoofdstukken gaan over de geschiedenis van de streek en het dorp. Ik laat  zien dat er weinig nieuws onder de zon is als het gaat om het gedrag van de machthebbers en financiële zaken (belastingen) toen en nu.
Wat tegenwoordig erfbelasting heet, heette destijds : de Dode Hand". Het tolrecht van vroeger is te vergelijken met de wegenbelasting thans. Verder beschrijf ik de verhoudingen in het dorp tijdens mijn jonge jaren. Een agrarische gemeenschap met vooral de productie en verwerking van melk.  Rustig en gemoedelijk, maar wel een behoorlijke afstand tussen het volk en de notabelen en tussen de twee belangrijkste geloofsrichtingen: nederlands hervormd en gereformeerd. De laatste hoofdstukken gaan over mijn jeugd tijdens de oorlogsjaren en de opbouwperiode daarna. Elke keer als ik het boek pak, lees ik het zelf ook weer met veel plezier.

Mijn derde boek: titel nog onbekend

Sinds een aantal maanden ben ik bezig om van een aantal delen uit "Bi der Bambrugh" een roman te schrijven/samen te stellen. Het vlot nog niet echt. Twee hoofdstukken zijn af, maar ik er nog niet uit "hoe nu verder". Ik probeer nu verdere inspiratie te krijgen door deel te nemen aan het Schrijfcafé in de bieb in Capelle aan den IJssel. Dat is op zich al zo leuk, dat ik er mee door ga. 



 







voorfap kookboek



Bambrugh